Wandelretreat

Wandelretreats

Persoonlijke groei in de natuur

 

Avontuur & persoonlijke ontwikkeling

Wanneer ben jij voor het laatst écht met jezelf aan de slag gegaan? Uit jouw comfortzone gestapt? Los van alle dagelijkse ruis teruggegaan naar de kern? Stap naar buiten. Terug naar de natuur, terug naar jezelf. 

Ja, ik wil mee!

Wandelretreats

Persoonlijke groei in de natuur

 

Avontuur & persoonlijke ontwikkeling

Wanneer ben jij voor het laatst écht met jezelf aan de slag gegaan? Uit jouw comfortzone gestapt? Los van alle dagelijkse ruis teruggegaan naar de kern? Stap naar buiten. Terug naar de natuur, terug naar jezelf. 

Ja, ik wil mee!

Terug naar de natuur, terug naar jezelf

Hoe-zou-het-zijn-als

In de drukte van ons dagelijkse leven is het heel logisch dat we regelmatig behoefte hebben aan bezinning en inspiratie. Om rust en afstand te nemen en onze eigen stem weer te horen. Van oudsher zijn dit momenten om de natuur in te gaan of om op pelgrimstocht te gaan. Door werk, partner, gezin en verwachtingen achter te laten, is er de ruimte om terug te gaan naar de kern. Jouw kern.

We nodigen je uit om 3 dagen te wandelen in de prachtige Nederlandse natuur, veel alleen te zijn tijdens het wandelen en gebruik te maken van de verbinding met de groep tijdens themasessies.  

Natuur en bewustzijn

Avontuur

Leren over jezelf

Terug naar de kern

Wandelen is ons natuurlijke tempo

Dit kun je verwachten

N

Twee overnachtingen

N

Uitgestippelde trektocht door prachtig landschap

N

Dagelijks groepssessies rondom de thema’s zelfredzaamheid, aandacht en groei

N

Stilte om je eigen innerlijke stem weer te horen

N

Terug naar jouw kern

N

Begeleiding van 2 gecertificeerde (wandel) coaches

N

Kleine groepen

N

Veel tijd alleen tijdens het lopen

N

Gezelligheid met elkaar tijdens ontbijt en diner

Ready for adventure!

3 dagen hiken

Elke dag is er voor én na de wandeling een themasessie met de groep. We gaan aan de slag met hoe je meer grip krijgt op onbewuste processen in je leven. De 3 centrale thema’s deze dagen zijn:

Zelfredzaamheid

Aandacht

Groei

De wandelretreats worden begeleid door gecertificeerde coaches en trainers Dorien de Jong & Carlijn van der Kulk. Zij hebben ervaring in NLP, (wandel)coaching, meditatie en het geven van professionele trainingen.

Zelfredzaamheid

Maak aanspraak op je eigen (verborgen) capaciteiten door dit avontuur aan te gaan. Wij regelen veel voor je, maar er staan je ook wat uitdagingen te wachten. Je kan meer dan je denkt, maar daar kom je niet achter door in je vertrouwde comfortzone te blijven.

Aandacht

Doe de dingen met aandacht. Aandacht voor de natuur om je heen. Aandacht voor je reisgenoten. En aandacht voor jezelf en het innerlijke proces wat je doormaakt tijdens deze dagen. Aandacht maakt alles mooier.

Groei

Ook jouw persoonlijke groei staat centraal. Onder begeleiding van ervaren en getrainde coaches zijn er dagelijks sessies om jouw persoonlijke groei deze dagen te ondersteunen.

“In every walk with nature one receives far more than he seeks.”

John Muir

Ervaringen van deelnemers

Alles was top geregeld: de prachtige wandelroutes, de sessies en niet te vergeten de borrelhapjes na een intensieve wandeldag. Dorien en Carlijn zijn echt een team die elkaar mooi aanvult en jullie humor is geweldig.

Mijn doel waarvoor ik kwam heb ik behaald en méér dan dat! 1000x dank voor deze onvergetelijke ervaring.

Marijke

Heb 3 fijne dagen gehad. Ze waren pittig, intensief en soms confronterend.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb, heb over mezelf geleerd en nagedacht over allerlei dingen.

Marja

Dorien en Carlijn creëren een veilige omgeving waarin alles gedeeld mag worden en je je gehoord voelt. Naast eerlijke spiegels die je worden voorgehouden, is er ook genoeg tijd voor een ontspannen praatje en om samen te lachen.

De routes zijn duidelijk en prachtig om te lopen. Ik kijk met veel plezier terug op de wandelretreat en kan het iedereen aanraden!

Marlou

Data en info 2024

4, 5, 6 oktober 2024 (€50 earlybird-korting voor de eerste 2 boekingen)

15 tot 21 km per dag lopen

}

Starttijd dag 1 circa 10:00 en eindtijd dag 3 circa 17.00

De 3-daagse start en eindigt op dezelfde locatie rondom Apeldoorn

Meet the coaches

Dorien de Jong

Om de alledaagse drukte van de stad en het werk een plek te geven, liep Dorien meerdere pelgrimstochten. Zij heeft persoonlijke uitdagingen overwonnen, inzichten verworven en innerlijke groei doorgemaakt. Deze ervaringen hebben haar enthousiasme voor wandelen en de natuur versterkt. Ze kan niet wachten om dit met jou te delen!

Dorien is geregistreerd NOBCO coach en gecertificeerd wandelcoach, daarnaast is ze professioneel trainer van beroep en werkt ze regelmatig in de natuur.

Carlijn van der Kulk

Carlijn ontdekte het wandelen toen zij in 2017 overspannen raakte. Het wandelen kalmeerde haar overspannen zenuwstelsel en stapje voor stapje herstelde ze. Sindsdien is ze er dol op en heeft ze in 2023 solo een 3-daagse wandeltocht uitgestippeld en gelopen in de sneeuw. Carlijn deelt graag haar enthousiasme voor de natuur & persoonlijke groei.

Carlijn runt nu 5 jaar haar eigen coachpraktijk (in Leidschendam) en heeft opleidingen gevolgd in de richting van NLP en wandelcoaching.

Veelgestelde vragen

Ik heb voedselallergie/dieetwensen, kan hier rekening mee gehouden worden?

Heb je een voedselallergie of dieetwensen? Dan vragen we je om voor je boekt even contact met ons op te nemen, dan bespreken we de mogelijkheden.  Stuur ons een mailtje: info@wandelretreat.nl

Wat moet ik zelf meenemen?

Na je aanmelding ontvang je van ons een voorbeeldpaklijst. Denk er in ieder geval aan, dat je alles zelf meedraagt in je rugzak tijdens de wandeling. We raden je dus aan minimalistisch in te pakken ;-)!

Hoeveel km lopen we per dag?

Gemiddeld zul je per dag tussen de 16 en 21 km per dag lopen.

Slaap je op 1 locatie of trek je van plek naar plek?

Het is een trektocht. Dat betekent dat je op nacht 1 en nacht 2 op verschillende plekken slaapt. Jouw bagage neem jezelf mee: een mooie uitdaging in minimalistisch inpakken ;-).

Op wat voor locaties overnachten we?

De overnachtingen vinden plaats in basic, maar gezellige locaties. Denk aan trekkershutten en herbergen. De slaapplekken deel je met de andere deelnemers (enkel vrouwen).

Hoe ziet een dagprogramma eruit?

Bij benadering is dit wat je ongeveer kan verwachten. 

07.30 – 08.30: Startsessie

08.30 – …: Ontbijt

10.00: Uiterlijke starttijd wandeling

16.15: Uiterlijke aankomsttijd slaaplocatie

16.30-17.30: Terugkomsessie

18.00 – ….: Samen eten

Avond: Lekker doen waar jij zelf zin in hebt 🙂

Hebben jullie social media?

Yes! Je vindt ons op instagram: @wandelretreat. Hier delen we onder andere info over de wandelretreats en wandeltips!

Is het mogelijk even te bellen voordat ik boek?

Vind je het fijn om contact te hebben voor je boekt voor specifieke vragen of om gewoon even te overleggen? Dat kan, we maken graag kennis met je. Stuur een mailtje met je telefoonnummer naar info@wandelretreat.nl waarin je aangeeft telefonisch contact te willen maken. We bellen je dan binnen een paar dagen even op.

Ik heb een andere vraag

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje op info@wandelretreat.nl . Spreken we elkaar snel!

Wanneer vetrekken we?
Wanneer vetrekken we?