Mijn hoofd zit vol: 3 niet eerder gehoorde tips

written by wandelretreat
1 · 16 · 24

Mijn hoofd zit vol

Herken je dat gevoel? “Mijn hoofd zit vol!” In een wereld waar ons huis vaker wordt opgeruimd dan ons brein, is het geen wonder dat we soms overlopen van gedachten, taken en zorgen. Net zoals je huis vol spullen kan zitten, kan je geest overvol raken met gedachten, ideeën en to-do’s. Maar hoe ga je om met een hoofd vol gedachten?

De gevolgen van een vol hoofd

Een idee voor werk, dat ene ding niet vergeten te zeggen tegen je partner of een cadeautje verzinnen voor die verjaardag…. Ons brein vindt het fijn om bezig te zijn, maar loopt net als een computer uiteindelijk vast als er te veel taken zijn.

 

Een constante stroom van gedachten, taken en verplichtingen kan leiden tot vermoeidheid, stress en zelfs burn-out. “Mijn hoofd zit vol” is niet zomaar een opmerking, het is een signaal dat je brein schreeuwt om wat ademruimte.

Mijn hoofd zit vol gedachten… en nu?

Het internet staat vol met lijstjes met tips voor wie voelt ‘mijn hoofd zit te vol’. Mediteren, dankbaarheid of van je afschrijven….. Die tips ga ik je dus niet geven, want die zijn wel te vinden. Maar deze tips (die heel fijn werken) zag je misschien nog niet eerder voorbijkomen terwijl ze heel goed werken bij een vol hoofd.

3 tips die je niet eerder hoorder

1. Maak een breindepot

Een lijstje in je telefoon waar je al je to do’s, hersenspinsels en ideeën op kan zetten. Eens per week leeg je je breindepot: je voert uit, zet het op je todo-lijst of in een document met allemaal ideeën. En je brein kan het allemaal loslaten, want die weet dat je het veilig ergens staat en niet wordt vergeten! Heerlijk fris en opgeruimd!

 

2. Tactiele bezigheden

Probeer activiteiten zoals breien, kleien of tuinieren. Deze handmatige en herhalende handelingen hebben een meditatieve werking. Ze leiden niet alleen de handen, maar ook de geest af en helpen om rust in je hoofd te creëren.

 

3. Maak keuzes

We kunnen ontzettend onrustig worden van keuzes die nog gemaakt moeten worden. Zelfs van kleine keuzes als: wat ga ik eten in een restaurant. Mijn tip? Maak sneller keuzes. Zoals in het restaurant: Besteed niet meer dan 3 minuten aan het uitzoeken van een gerecht. Bestel na die 3 minuten gewoon wat je op dat moment het lekkerst lijkt. Dan kan je de rest van de tijd besteden aan het gezelschap waarmee je bent. En deze tip kan je natuurlijk ook toepassen op allerlei andere kleine keuzes. Kies voor een lekker fris en opgeruimd hoofd.

 “It’s all about finding the calm in the chaos” – Donna Karan

We leven in een prachtige, maar drukke maatschappij. Onderzoek eens wat voor jou werkt om de kalmte in de chaos te vinden. Ga van ‘mijn hoofd zit vol’ naar ‘mijn hoofd is kalm’. Kies voor een fris en opgeruimd hoofd, in onze prachtige overvolle wereld.

Over Carlijn

Carlijn Sijs

Online en offline coacht, spreekt en inspireert Carlijn je naar een nog leuker leven met minder stress. Dagelijks volgen zo’n 4500 mensen haar op Instagram (@carlijn_sijs) waar zij dagelijks een inkijkje geeft in haar leven en thema’s bespreekt als doen wat je echt wil, daar het lef voor vinden en heel veel praktische tips voor een leuker leven! Lees hier meer over Carlijn.

gerelateerde posts

Wandelvakantie

"De Helende Kracht van een Wandelvakantie”Een wandelvakantie heeft de afgelopen jaren aan...

Pelgrimstochten

"Pelgrimstochten: Een Reis naar Innerlijke Rust en Vernieuwing”Pelgrimstochten, al eeuwenlang een...

Wandelvakantie

"De Helende Kracht van een Wandelvakantie”Een wandelvakantie heeft de afgelopen jaren aan...